Sunday, December 2, 2012

H Οικογένεια ΜΙΝΙ διένυσε το τελευταίο σκέλος του ταξιδιού της, φτάνοντας τον τελικό προορισμό της

Τελευταίο σκέλος του ταξιδιού και το MINI goes to Santa Claus αναχώρησε από την πρωτεύουσα της Δανίας, αυτή τη φορά με κατεύθυνση τη Στοκχόλμη. Στο ξεκίνημα της Πέμπτης 29/11, η Οικογένεια ΜΙΝΙ πέρασε από το Nyhavn, το παλιό λιμάνι της Κοπεγχάγης και μία από τις σημαντικότερες τουριστικές ατραξιόν της πόλης με ιδιαίτερο, τοπικό χρώμα. Τελείως συμπτωματικά και επιβεβαιώνοντας για μία ακόμα φορά ότι τίποτα δεν γίνεται τυχαία, το ΜΙΝΙ πέρασε μπροστά από το Μουσείο...
Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες. Ως γνωστό, το MINI goes to Santa Claus κατευθύνεται προς το Ροβανιέμι, έχοντας στόχο να κατακτήσει ένα Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες, με τη μεγαλύτερη λίστα ευχών που έχει παραδοθεί ποτέ στον Αϊ Βασίλη.

Η Οικογένεια MINI διέσχισε την Oresund Bridge που με άνοιγμα 490 μέτρων είναι η μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα της Ευρώπης. Εγκαινιάστηκε την 1η Ιουνίου του 2000 παρουσία του Βασιλιά Καρόλου XVI Γουσταύου της Σουηδίας και της Βασίλισσας Μαργαρίτας ΙΙ της Δανίας. Η Oresund Bridge θεωρείται από τα σημαντικότερα Ευρωπαϊκά αρχιτεκτονικά projects, πραγματικό κατασκευαστικό θαύμα. Μέσω αυτής της Ζεύξης επιτεύχθηκε η απευθείας σύνδεση Δανίας και Σουηδίας, κάτι που έχει επιφέρει σημαντική αύξηση εμπορικών και πολιτιστικών ανταλλαγών.
Η γέφυρα οδηγεί την από βορρά ερχόμενη κυκλοφορία στο Lernacken, νότια του Malmö, και έχει συνολικό μήκος 7.845 m. Με ύψος βασικού πυλώνα 203,5 m είναι η υψηλότερη ανθρώπινη κατασκευή στη χώρα. Μαζί με την Great Belt Bridge, παρέχουν απευθείας οδικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις μεταξύ Σκανδιναβικής χερσονήσου και Ευρωπαϊκής ηπείρου.
Μετά από μία στάση για ξεκούραση στη Jönköping, την πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στην επαρχία Smäländ και τη δέκατη μεγαλύτερη της Σουηδίας, η Οικογένεια MINI συνέχισε το ταξίδι μέσα από επιβλητικά δάση προς τη Στοκχόλμη όπου έφτασε τις βραδινές ώρες.

Ξεκινώντας αισίως το πέμπτο σκέλος αυτής της περιπέτειας, ο θίασος MINI goes to Santa Claus αναχώρησε από Στοκχόλμη με προορισμό την Umea, τελευταία στάση του ταξιδιού προς Ροβανιέμι. Στη διαδρομή τα ΜΙΝΙ πέρασαν μπροστά από το Nobel Palace όπου γίνονται πυρετώδεις προετοιμασίες για το στολισμό του διάσημου Χριστουγεννιάτικου Δέντρου. Δύο ακόμα ΜΙΝΙ περίμεναν πανέτοιμα στα κεντρικά γραφεία του BMW Group Β. Ευρώπης στη Στοκχόλμη και προστέθηκαν στο στόλο, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των μοντέλων σε δέκα – αναμφισβήτητα μία Πολυμελής Οικογένεια ΜΙΝΙ.

Σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, τα ΜΙΝΙ αντάλλασσαν σημαντικές πληροφορίες μέσω ασύρματης επικοινωνίας πάνω στον οδική χάρτη που οδηγεί στο Ροβανιέμι.
Στη συνέχεια, η Οικογένεια MINI σταμάτησε στο Månkarbo, ένα μαγευτικό παραμυθένιο χωριό με κόκκινα σπιτάκια, σήμα κατατεθέν της Σουηδίας.
Εδώ οι κάτοικοι συνηθίζουν να τοποθετούν χαριτωμένα φαναράκια στα περβάζια των παραθύρων δίνοντας μία νότα λάμψης στο όλο σκηνικό σε μία περιοχή όπου λόγω γεωγραφικού πλάτους το ηλιακό φως είναι σπάνιο αυτή την εποχή του χρόνου. Στο όλο σκηνικό προστέθηκε η μαγεία του χιονιού που έπεφτε πυκνό και σύντομα εξελίχθηκε σε χιονοθύελλα! Μετά από πολλές ώρες οδήγησης, προς το βράδυ η Οικογένεια MINI έφτασε στην Umeå.
Την Παρασκευή 30/11, αφήνοντας την Umeå, η Οικογένεια ΜΙΝΙ μπήκε στην τελική ευθεία πορείαπρος το Ροβανιέμι και στο πνεύμα των Χριστουγέννων.
Η Umeå είναι μια πανέμορφη πόλη με θέα τον Κόλπο της Μπότνια. Με τους 100.000 κατοίκους της, είναι η πιο πολυπληθής πόλη στη Βόρεια Σουηδία. Το 2014 Umeå έχει προγραμματιστεί να ανακηρυχθεί πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης.
Το MINI Goes to Santa Claus, πέρασε το Gammelstad, βρίσκεται σε ένα νησί στο δέλτα του ποταμού Lule. Το 1996 η πόλη ανακηρύχτηκε παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO.
Το κέντρο της Gammelstad υπάρχει μια πέτρινη εκκλησία χρονολογείται από τον 15ο αιώνα, περιβάλλεται από 424 ξύλινα σπίτια, χτισμένα να δίνουν καταφύγιο σε πιστούς, οι οποίοι διαφορετικά δεν θα ήταν σε θέση να φθάσουν σπίτι πριν το βράδυ. Δεδομένου ότι η Gammelstad είναι πολύ κοντά στον Αρκτικό κύκλο, κατά την χειμερινή περίοδο ο ήλιος δύει πολύ νωρίς μέσα στην ημέρα.
Με άφιξη στο Τόρνιο, την πόλη όπου συναντώνται η Σουηδία, η Νορβηγία και η Φινλανδία, έκανε επίσημη είσοδο η Οικογένεια MINI στο φινλανδικό έδαφος. Καλύπτοντας πάνω από 3.500 χιλιόμετρα, η οικογένεια MINI τελικά έφτασε στο Ροβανιέμι.

Τώρα οι προετοιμασίες ξεκινούν για τη συνάντηση της Οικογένειας ΜΙΝΙ με τον Αϊ-Βασίλη.

No comments:

Post a Comment