Sunday, December 16, 2012

Επιμένει για το κλείσιμο του Μπόχουμ η Opel

Ο επικεφαλής της εταιρείας αφήνει να εννοηθεί ότι δεν θα μπει λουκέτο σε άλλες μονάδες στην Ευρώπη

Άκαμπτος μπρος στις αντιδράσεις που ξεσήκωσε η ανακοίνωσή του ότι θα σταματήσει η παραγωγή οχημάτων στο εργοστάσιό της Opel στο Μπόχουμ της Γερμανίας, ο...
διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τόμας Ζέντραν, υποστηρίζει ότι «δυστυχώς δεν υπήρχε άλλη λύση» στην συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά, παράλληλα, αφήνει να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να κλείσουν άλλες μονάδες της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την περίληψη της συνέντευξής του που θα δημοσιευθεί τη Δευτέρα στην εβδομαδιαία εφημερίδα WirtschaftsWoche, ο Ζέντραν εκτιμά ότι πρέπει να «αναμένουμε υποχώρηση της ζήτησης στην ευρωπαϊκή αγορά», αλλά σημειώνει πως «το σχέδιο ανασυγκρότησης που καταρτίσαμε καρποφορεί» για την Opel, που είναι θυγατρική της αμερικανικής General Motors.

«Έχουμε μειώσει τα αποθέματά μας όπως και το κόστος για την προμήθεια των υλικών. Αυτό αύξησε την ρευστότητά μας. Στον τομέα της πληροφορικής επίσης κάναμε κινήσεις μείωσης του κόστους, όπως και στο πεδίο της ενέργειας. Κάθε μέρα πάμε και καλύτερα», εκτίμησε ο Ζέντραν.

Όσον αφορά το Μπόχουμ, όπου απασχολούνται πάνω από 3.000 εργαζόμενοι, ο επικεφαλής της Opel δήλωσε πως η εταιρεία θέλει να αποφύγει τις απολύσεις.

Ο όμιλος είχε ανακοινώσει την Δευτέρα ότι η υπολογίζει να διατηρηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας εκεί, αφού θα συνεχιστούν οι δραστηριότητες που αφορούν την τροφοδοσία ενώ συζητείται η παραγωγή ανταλλακτικών.

Στις εργασίες για την τροφοδοσία απασχολούνται 430 άνθρωποι και ο αριθμός τους, κατά τους σχεδιασμούς της Opel, θα αυξηθεί αλλά παραμένοντας «τριψήφιος», σύμφωνα με τον Ζέντραν, που δεν θέλησε να δώσει πιο ακριβή αριθμό.

Σύμφωνα με μια πηγή της εταιρείας που επικαλέστηκε το περιοδικό στις εγκαταστάσεις της Όπελ στο Μπόχουμ θα συνεχίσουν να απασχολούνται περίπου 1.000 εργαζόμενοι.
Πηγή: Newsbeast.gr


No comments:

Post a Comment