Thursday, November 29, 2012

H GM Financial εξαγοράζει την Ally Financial

Η General Motors Financial Company, Inc., (GM Financial) μία πλήρως ελεγχόμενη θυγατρική της General Motors Co. (GM) ανακοίνωσε ότι εξαγοράζει δραστηριότητες χρηματοδότησης αυτοκινήτων σε Λατινική Αμερική, Ευρώπη και Κίνα από την Ally Financial Inc. (Ally).

«Η GM ξεκινά την πλέον επιθετική...
προώθηση νέων οχημάτων στην ιστορία της και αυτή η εξαγορά, θα μας καταστήσει ακόμη ισχυρότερους, εξασφαλίζοντας ανταγωνιστική χρηματοδότηση στους πελάτες μας και τους Διανομείς ανά τον κόσμο» δήλωσε ο Dan Ammann, αντιπρόεδρος και οικονομικός διευθυντής της GM.

H GM ίδρυσε τη GM Financial το 2010 για να προσθέσει σημαντικές δυνατότητες χρηματοδότησης στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά σε στρατηγικής σημασίας και άλλους τομείς. Με την προσθήκη των Διεθνών Δραστηριοτήτων της Ally, η GM Financial θα έχει τη δυνατότητα να στηρίξει τους πελάτες και Διανομείς της GM σε αγορές, από τις οποίες η GM αντλεί περίπου το 80% των παγκόσμιων πωλήσεών της, ενώ θα εξασφαλίσει ισχυρές αποδόσεις.

«Οι Διεθνείς Δραστηριότητες της Ally έχουν πολύ ισχυρά συστήματα ανάληψης και διαχείρισης κινδύνων, στενές σχέσεις με τους Διανομείς της GM και εξαίρετη φήμη εξυπηρέτησης πελατών» δήλωσε ο Dan Berce, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της GM Financial. «Η προσθήκη των δραστηριοτήτων αυτών ενισχύει αισθητά το βασικό ρόλο της GM Financial, ο οποίος είναι να στηρίζει την πώληση οχημάτων GM. Η ηγετική ομάδα των διεθνών δραστηριοτήτων θα μεταβεί επίσης στην GM Financial, η οποία θα προσφέρει τεράστια συνέχεια για μετόχους και πελάτες».

H συναλλαγή περιλαμβάνει δραστηριότητες στη Βραζιλία, το Μεξικό, την Κολομβία, τη Χιλή, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ιταλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Σουηδία, την Ελβετία και την Αυστρία. Περιλαμβάνει επίσης το μερίδιο 40% της Ally στην Κινεζική κοινοπραξία της GMAC-SAIC Automotive Finance Company.

Για τη χρηματοδότηση της εξαγοράς, η GM εκτιμά ότι θα διαθέσει περίπου 2 δισ. δολάρια σε μετρητά στην GM Financial για να αυξήσει το μετοχικό της κεφάλαιο και να διασφαλίσει μία κατάλληλη pro forma κεφαλαιακή δομή.

Το αντίτιμο της εξαγοράς των αποκτηθέντων στοιχείων ενεργητικού είναι κατά περίπου 550 εκατ. δολάρια υψηλότερο από τη λογιστική τους αξία. Ως αποτέλεσμα της εξαγοράς, το ενεργητικό της GM Financial θα διπλασιαστεί στα περίπου 33 δισ. δολάρια και οι υποχρεώσεις της, συμπεριλαμβανομένου του ενοποιημένου χρέους, θα αυξηθεί σε περίπου 27 δισ. δολάρια από περίπου 12 δισ. δολάρια σήμερα.

Η συναλλαγή αναμένεται να συνεισφέρει 300 έως 400 εκατ. δολάρια στα ετήσια προ φόρων (EBT) κέρδη της GM Financial. Αυτό θα φέρει την εκτιμώμενη επίδοση των pro forma ετήσιων EBT κοντά στο 1 δισ. δολάρια. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2013, εφόσον λάβει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών.

Η GM και οι εταίροι της παράγουν οχήματα σε 30 χώρες, ενώ η εταιρία κατέχει κορυφαίες θέσεις στις παγκοσμίως μεγαλύτερες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες αυτοκινητιστικές αγορές. Η GM περιλαμβάνει τις μάρκες Chevrolet και Cadillac, καθώς και Baojun, Buick, GMC, Holden, Isuzu,Jiefang, Opel, Vauxhall και Wuling. Περισσότερες πληροφορίες για την εταιρία και τις θυγατρικές της, όπως η OnStar, Νο1 παγκοσμίως στις υπηρεσίες ασφάλειας, προστασίας και πληροφορικής, υπάρχουν στο http://www.gm.com

Η General Motors Financial Company, Inc. προσφέρει λύσεις χρηματοδότησης αυτοκινήτων μέσω Διανομέων στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Η GM Financial έχει περίπου 3.700 υπαλλήλους, περισσότερους από 809.000 πελάτες και στοιχεία ενεργητικού αξίας 16,3 δισ. δολαρίων. Η Εταιρεία είναι πλήρως ελεγχόμενη θυγατρική της General Motors Company και έχει την έδρα της στο Fort Worth του Τέξας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το διαδικτυακό τόπο www.gmfinancial.com.

No comments:

Post a Comment